søndag 19. februar 2012

Fastelavn

I dag er det fastelavn og det betyr bollerfest her hos oss.
Boller med krem og melisdryss og boller med vaniljefyll / mandelfyll.




Her er oppskriften jeg bruker:

150 g margarin/smør
7 dl melk
75 g gjær (1 1/2 pakke)
2 ts kardemomme
1/2 ts salt
1 1/2 dl sukker
drøyt 1 kg hvetemel
  
Fyll:
Vaniljekrem (fra Tine) eller
Mandelfyll: 100g mandler, 1 1/2dl sukker og 1 eggehvite
  
Lag vanlig varmhevet gjærdeig. La den heve ca. 1 time.
Rull ut 32 boller og legg litt vaniljekrem / mandelfyll inni hver bolle.
(Det går lettest hvis du klapper hver bolle flat først)
Lag også noen uten fyll, hvis du vil ha noen med kremfløte.
Etterheves i ca. 1 time. Pensle med melk.
Stekes ved 230 gr.C i 8-9 min. Pensle med melk.
Avkjøl og nyt!

I dag hadde jeg bare 1 pakke gjær, men det gikk bra likevel.





  

3 kommentarer: