Boller med krem og melisdryss og boller med vaniljefyll / mandelfyll.
150 g margarin/smør
7 dl melk
75 g gjær (1 1/2 pakke)
2 ts kardemomme
1/2 ts salt
1 1/2 dl sukker
drøyt 1 kg hvetemel
Fyll:
Vaniljekrem (fra Tine) eller Mandelfyll: 100g mandler, 1 1/2dl sukker og 1 eggehvite
Lag vanlig varmhevet gjærdeig. La den heve ca. 1 time.
Rull ut 32 boller og legg litt vaniljekrem / mandelfyll inni hver bolle.
(Det går lettest hvis du klapper hver bolle flat først) Lag også noen uten fyll, hvis du vil ha noen med kremfløte.
Etterheves i ca. 1 time. Pensle med melk.
Stekes ved 230 gr.C i 8-9 min. Pensle med melk.
Avkjøl og nyt!
I dag hadde jeg bare 1 pakke gjær, men det gikk bra likevel.
Mmmmm, det ser deilig ut :-)
SvarSlettMums!!!
SvarSlettÅh, vad de ser goda ut!!
SvarSlett