Jeg lager ofte paiskallet med grovt mel.
Her er oppskriften:
- 1 dl sammalt hvetemel
- 2 dl hvetemel
- 100 g smør / margarin (ikke soft)
- 3 (4) ss kaldt vann
Smuldre smøret i melet og arbeid inn vannet til en smidig deig. ( Det er lettvint å lage deigen i en foodprosessor. ) La deigen hvile kaldt i minst 1/2 time. Kjevle deigen ut så den dekker bunn og sider i en passende form (rund eller firkantet). Prikk bunnen og forstek paiskallet i 10-15 min. ved 200 gr.
Det går fint an å bruke ferdig butterdeig i stedet for å lage deigen selv.
Som regel bare slumper jeg når jeg fyller paien, men dette er noe å gå ut i fra:
- 150 g skinke i terninger
- 150 g revet ost
- 3 (4) egg
- 3 (4) dl melk ( evt. en blanding av fløte og melk )
- salt og pepper?
Legg skinken i paiskallet og strø over osten. Pisk sammen egg, melk, salt og pepper.
Hell blandingen i paiskallet.
Stekes i ca 30 min. ved 200g. Serveres varm eller kald med salat.
TUSEN TUSEN TACK ! Skall laga pajen med lax !!
SvarSlettMums vad gott det ser ut!/Pirjo
SvarSlett