søndag 19. august 2012

Eplekake

Innerst i grønnsaksskuffen lå noen skrukkete epler som ikke fristet.
Men de kunne kanskje brukes i en eplekake?

Denne oppskriften er fra husmorskolen.


100 g smør/margarin
2 dl sukker
----
1 egg
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 1/2 dl melk

Epler i båter/biter
Sukker
Kanel


Smør og sukker røres hvitt. Pisk inn egget.
Sikt hvetemel og bakepulver og bland det inn vekselvis med melken.
Hell røren i en smurt form og fordel eplebåtene utover. Strø over sukker og kanel.
Stekes ved 180g C i ca. en halv time.


Nytes nystekt. Veldig godt med kald vaniljeis til.




2 kommentarer:

  1. mmmmm - eplekake og is - farlig godt!
    Takk for oppskrift Eva!

    SvarSlett
  2. Å, det ser så delikat og godt ut Eva!

    SvarSlett